Melexis-ceo Chombar geeft scepter door

Françoise Chombar, topvrouw van de Belgische chipproducent Melexis, is niet langer de ceo van het bedrijf, meldt De Tijd. Ze geeft de scepter door en wordt voorzitter van de raad van bestuur. In die functie volgt ze stichter Roland Duchâtelet op.

Chombar stond zeventien jaar aan het hoofd van Melexis; nu wordt ze opgevolgd door Marc Biron een oudgediende van het bedrijf uit Ieper die er al bijna vijfentwintig jaar werkt. Biron was achtereenvolgens verantwoordelijk voor de divisies hall sensor/engine management, global development & quality, en sense & drive. De leiding over die laatste afdeling combineert Biron sinds vorig jaar met de rol van globale innovatiemanager waarin hij nieuwe technologieën bepaalt.

Melexis is vooral bekend als producent van chips voor auto’s. Het bedrijf telt ongeveer alle grote autoproducenten als klant. Daarnaast zitten hun plakjes silicium ook in wasmachines, airco’s, drones en motorfietsen. Een auto bevat gemiddeld zo’n twintig chips. In 2020 kwamen er gemiddeld dertien daarvan van bij Melexis. Het bedrijf (omzet in 2020 zo'n vijfhonderd miljoen euro) wil dat op termijn tot twintig laten aangroeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-03T13:56:00.000Z Frederic Petitjean