Melexis-ceo Chombar geeft scepter door

Françoise Chombar, topvrouw van de Belgische chipproducent Melexis, is niet langer de ceo van het bedrijf, meldt De Tijd. Ze geeft de scepter door en wordt voorzitter van de raad van bestuur. In die functie volgt ze stichter Roland Duchâtelet op.

Chombar stond zeventien jaar aan het hoofd van Melexis; nu wordt ze opgevolgd door Marc Biron een oudgediende van het bedrijf uit Ieper die er al bijna vijfentwintig jaar werkt. Biron was achtereenvolgens verantwoordelijk voor de divisies hall sensor/engine management, global development & quality, en sense & drive. De leiding over die laatste afdeling combineert Biron sinds vorig jaar met de rol van globale innovatiemanager waarin hij nieuwe technologieën bepaalt.

Melexis is vooral bekend als producent van chips voor auto’s. Het bedrijf telt ongeveer alle grote autoproducenten als klant. Daarnaast zitten hun plakjes silicium ook in wasmachines, airco’s, drones en motorfietsen. Een auto bevat gemiddeld zo’n twintig chips. In 2020 kwamen er gemiddeld dertien daarvan van bij Melexis. Het bedrijf (omzet in 2020 zo'n vijfhonderd miljoen euro) wil dat op termijn tot twintig laten aangroeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-03T13:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.