IBM wil klimaatneutraal zijn tegen 2030

IBM wil tegen 2030 zijn broeikasgasemissies naar netto-nul brengen. Het bedrijf wil dit bereiken door minder koolstofdioxide uit te stoten en tegelijk zijn inspanningen te verhogen op het gebied van energie-efficiëntie. Daarnaast wil Big Blue meer gebruik gaan maken van schone energie in de meer dan 175 landen waar het actief is.

Om een en ander te bereiken, heeft IBM al enkele concrete criteria opgesteld. Zo moet de uitstoot van broeikasgassen met 65 procent verminderen tegen 2025 ten opzichte van 2010. Over vier jaar, tegen 2025, moet driekwart van de elektriciteit die IBM verstookt uit hernieuwbare bronnen komen. Rond 2030 moet dit 90 procent zijn. Tegen datzelfde jaar wil IBM ook gebruik gaan maken van technologieën zoals koolstofafvang, om emissies te verminderen in een hoeveelheid die gelijk is aan of groter is dan het niveau van de restemissies van IBM. Op dat moment is het bedrijf dus klimaatneutraal aan het werken. 

De belofte van IBM bevat ook doelen op korte termijn om de vooruitgang en verantwoording naar zero emissies te stuwen. Het bedrijf zegt ook zo transparant mogelijk te willen zijn over de manier waarop het zijn inspanningen berekent. De doelstellingen zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de energie die IBM ook daadwerkelijk verbruikt en niet op de aankoop van hernieuwbare energiecertificaten. 

IBM bracht zijn eerste ‘corporate environmental policy statement’ uit in 1971. Sinds 1990 rapporteert het zijn milieuinspanningen in zijn jaarrapporten en in 2007 erkende het dat ‘de klimaatopwarming een serieuze zorg’ is die dringende actie vereist. Het bedrijf ondersteunde ook de klimaatakkoorden van Parijs en riep de Amerikaanse regering op om er deel van uit te blijven maken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-17T15:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.