NRB Groep voltrekt vijfjarenplan op vier jaar

Geld groei financieel

De Belgische it-dienstverlener NRB heeft de resultaten over zijn boekjaar 2020 bekendgemaakt. De groep boekte een geconsolideerde omzet van 413 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 44,9 miljoen euro (of 10,8 procent van de omzet). Het nettoresultaat na belastingen tikt af op 28,8 miljoen euro.

De financiële resultaten overtreffen de oorspronkelijke vooruitzichten. De omzet steeg met achttien procent tegenover 2019, de winst voor belastingen met ruim twintig procent. Dat maakt dat het bedrijf zijn vijfjarenplan al dit jaar kan afsluiten. NRB loopt dus een jaar vooruit met de opmaak van een nieuw strategisch plan, dat tegen 2026 een omzet van 750 miljoen voorziet. Die groei zal zowel organisch als via overnames bereikt worden. 

‘NRB heeft een zekere maturiteit bereikt’, zegt ceo Pascal Laffineur. ‘Wij zullen onze groei baseren op de ontwikkeling van onze bestaande diensten, op het aanhalen van sterkere banden tussen onze dochterondernemingen en het creëren van operationele synergiën tussen de dochterondernemingen. Tegelijkertijd zullen wij werken aan de diversificatie van de markten en de geografische gebieden waarin wij actief zijn. Uiteindelijk willen wij tegen 2026 veertig procent van onze groei baseren op organische groei en zestig procent op een overnamestrategie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-26T10:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.