Kogel door kerk bij overname VMware door Broadcom

De Singaporese chipbakker Broadcom heeft een definitief akkoord gesloten met het Amerikaanse VMware. Broadcom legt 61 miljard dollar op tafel voor de virtualisatiespecialist.

Door de overname van VMware verdriedubbelen de software-inkomsten bij Broadcom van de ene dag op de andere. Die zijn nu goed voor 45 procent van de omzet. De software-afdeling wordt ook omgedoopt tot VMware. De overname is  een van de grootste ooit in de technologiesector. Enkel de overname van Activision door Microsoft (goed voor bijna 69 miljard dollar) en de overname van EMC door Dell in 2015 (67 miljard) gaan deze deal voor. 

Voor Broadcom is de overname een nieuwe manier om zich te diversifiëren en verder te kijken dan de chipmarkt. De software van VMware kan ook een belangrijke hefboom zijn op de belangrijke markt van datacenters. Broadcom nam eerder CA Technologies over en de zakelijke divisie van beveiliger Symantec. In 2018 deed het een poging om Qualcomm binnen te halen, maar die deal ging uiteindelijk niet door omdat de toenmalig Amerikaans president Trump een blokkade opwierp. Die was bezorgd over de banden van Broadcom met het Chinese Huawei.

Stevige cheque

Een van de grote winnaars van deze deal is Michael Dell, topman van Dell Technologies. VMware was tot vorig jaar een dochter van Dell maar werd afgesplitst. Dell zelf behield een aandeel van veertig procent in het bedrijf. Dell kan binnenkort dus een stevige cheque in de brievenbus verwachten. 

De overnamedeal tussen VMware en Broadcom zal allicht nog in het huidige boekjaar afgerond worden, al heeft VMware in principe nog altijd de mogelijkheid om een hogere bieding te zoeken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-27T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.