Scorend NRB rondt kaap van half miljard euro omzet

De NRB Groep boekte in 2021 een recordomzet van 501,6 miljoen euro of twintig procent meer ten opzichte van 2020. De nettowinst tikte af op 40,8 miljoen euro, een stijging van iets meer dan veertig procent.

Voor NRB Groep was 2021 een grand cru-jaar. De omzet kwam vorig jaar voor 36,9 procent vanuit de publieke en sociale sector, voor 22,9 procent uit de financiële sector, 11,8 procent kwam van de gezondheidszorg en 10,6 procent van internationale organisaties zoals EU-instituten. De industrie was in 2021 goed voor 9,7 procent van de omzet en zeven procent kwam van de energiesector en openbare nutsbedrijven.

Enkele hoogtepunten waren dochter Trasys International, dat binnen NRB voor internationale organisaties werkt, die zijn kaderovereenkomst met het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) voor acht jaar mocht verlengen. Trasys sleepte ook een vierjarig raamcontract met de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) in de wacht.

Cevi nam de Belgische softwarespecialist voor notarissen SDP over. Tegelijk versterkte de groep zijn expertise in Salesforce met Together Services, de joint venture opgericht met de Cronos-groep. Sindsdien is Ink Consulting toegetreden tot de NRB Groep. NRB verwierf daarnaast de resterende aandelen van Computerland nadat het in 2020 al een meerderheidsbelang in die Belgische onderneming had genomen. Tot slot sloot Mobitrace zich aan bij Zorgi, dat zich binnen NRB richt op de zorgsector.

De resultaten vertalen zich rechtstreeks in het scheppen van banen: in 2021 zijn tweehonderd werknemers in dienst getreden en in 2022 worden de aanwervingen voortgezet aan hetzelfde tempo. In 2021 kreeg NRB ook voor het eerst het certificaat Top Employer, en in januari 2022 voor het tweede achtereenvolgende jaar.

Bij NRB werken nu in totaal zo’n 3.300 krachten. Het is daarmee een van de grootste it-ondernemingen in België. Het bedrijf wil in 2026 een omzet van 750 miljoen euro bereiken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-27T10:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.