Efficy ambieert Europees marktleiderschap

Top lijst ranking winnaars

De Belgische crm-saas-leverancier Efficy is in 2005 opgericht, telt zo’n 550 medewerkers verspreid over dertien landen. Het telt 13.500 klanten, groeit als kool (jaarlijks 42%) en staat voor een omzet van ruim 66 miljoen euro. Dat maakt dat oprichter Cédric Pierrard zijn ambitie niet onder stoelen of banken steekt. Hij wil absoluut de Europese marktleider worden.

'Het is beschamend dat er zo weinig Europese spelers zijn in dit marktsegment, buiten SAP dan. Je moet kunnen schalen en dus voldoende groot zijn. Daarom willen we de Europese nummer één worden.' Dat vertelde Pierrard tijdens de opening van de nieuwe flashy hoofdzetel in Kraainem. Daarmee verhuist Efficy van Brussel naar Vlaanderen. Opvallend, in het pand zijn ook vier slaapkamers, douches en een grote keuken ondergebracht, voor de medewerkers uit het buitenland die enkele dagen naar de hoofdzetel komen. Efficy heeft kantoren in Spanje, Portugal, Luxemburg, Duitsland, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen.

Topman

Een van de eerste investeerders was Fortino van Duco Sickinghe, de voormalige topman van Telenet, die ook niet toevallig wellicht in Kraainem woont. Fortino investeerde naar verluidt dertig miljoen euro in Efficy. Precies een jaar geleden stapte ook Apax Partners in het kapitaal van Efficy. Deze keer was er sprake van honderd miljoen euro.

'Ik hou van dit bedrijf', stak staatssecretaris Mathieu Michel, verantwoordelijk voor digitalisering, de loftrompet bij de opening. 'Het toont dat Belgische ondernemers ook uit kunnen pakken met ambitieuze plannen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-09T14:47:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.