Wolters Kluwer tevreden over eerste kwartaal

Tevredenheid

Databedrijf Wolters Kluwer heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetstijging van 6 procent behaald. Volgens ceo Nancy McKinstry is het concern met hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn het jaar goed gestart. De resultaten waren in grote lijnen conform de verwachtingen. De inkomsten uit abonnementen namen met 7 procent toe. Andere inkomsten die niet telkens terugkeren, lieten een groei van 2 procent zien. De verwachtingen voor heel 2023 blijven gelijk aan wat eerder is gezegd.

In dit tussentijdse handelsbericht geeft de softwareleverancier en informatiedienstverlener nog geen winstcijfers. Wel blijkt de operationele winstmarge 270 basispunten omlaag te zijn gegaan. Dat kwam door hogere personeelskosten. De vrije kasstroom daalde 23 procent in constante valuta. Ook in het tweede kwartaal zal de winstmarge dalen om vervolgens in de tweede helft van het jaar weer te verbeteren. 

Wolters Kluwer drijft voor 60 procent op (dollar)inkomsten uit Noord-Amerika. Gemeten in constante wisselkoersen bedroeg de omzetstijging 5 procent. De omzet uit digitaal en diensten (94 procent) groeide 7 procent. Print daalde 5 procent. De expert solutions die domeinkennis combineren met technologie, maken thans 58 procent van de omzet uit. De toename bedroeg hier eveneens 7 procent.

De divisie Health groeide 5 procent, Tax & Accounting 11 procent, Legal & Regulatory 7 procent, terwijl Governance, Risk & Compliance vlak bleef. Afgelopen maart vormde Wolters Kluwer een nieuwe divisie Corporate Performance & ESG. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-03T10:04:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.