Microsoft schrapt 1850 banen in mobieltjestak

Microsoft

Ict-gigant Microsoft kondigt opnieuw een reorganisatie aan in zijn hardwaredivisie voor smartphones. De aangekondigde reorganisatie omvat zeker 1850 banen, meldt het bedrijf in een officieel bericht. Het gaat voornamelijk om arbeidsplaatsen in Finland waar het de eind 2013 de activiteiten van Nokia overnam.

In Finland verdwijnen 1350 banen. De overige vijfhonderd banen verdwijnen verdeeld over verschillende landendivisies. De aankondiging volgt op eerdere ontslagrondes. Zo werden in juli 2014 achttienduizend man op straat gezet na tegenvallende resultaten op de mobieltjestak.

Ceo Satya Nadella kondigde bij de bekendmaking van de nieuwe omtslagronde ook aan dat het bedrijf 950 mijoen dollar afschrijft op de mobieltjestak. Daarvan wordt ongveer tweehonderd miljoen gereserveerd voor ontslagvergoedingen.

Nadella kondigde verder aan dat Micorosft zich op het gebied van de smartphonemarkt wil blijven differentiëren door zich te richten op de zakelijke markt, extra beveiliging, zakelijk beheergemak en de continuum-mogelijkheden van Windows 10. Daarmee bedoeld hij medewerkers die het Microsoft OS en hun bedrijfssoftware ongeacht het type hardware dat ze gebruiken (pc, laptop, smartphone of tablet) kunnen benaderen.

De keuze voor de overname van Nokia, die voorganger Steve Ballmer maakte, is een miljardenstrop voor Microsoft. Eerder schreef het bedrijf al 7,6 miljard dollar af op de Nokia-overname. Dat is bijna het volledige overnamebedrag. Aan het einde van het boekjaar van 2015 werkte er ongeveer 113.000 mensen voor Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-26T08:25:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.