Telecomoperatoren stappen in Agoria

Dit artikel delen:
Telecom

Sinds 1 januari zijn de belangrijkste telecomoperatoren in ons land lid van technologiefederatie Agoria. Brutélé (VOO), Colt Technology Services, Nethys (VOO), Orange Belgium, Proximus en Telenet willen zo hun krachten bundelen rond dossiers zoals digitalisering, regelgeving en investeringen in infrastructuur.

Bij Agoria wordt de instap van de operatoren als een ‘belangrijk en sterk signaal’ verwelkomd. ‘Voortaan zal de telecomsector, goed voor 20.000 directe jobs in ons land, met één krachtige stem spreken, namelijk de stem van Agoria’, zegt Agoria-ceo Marc Lambotte. ‘Samen zullen we de overheid vertellen wat onze ambities zijn. En onze grootste ambitie is dat België van zijn huidige vijfde plaats in de Europese connectiviteitsindex stijgt en opnieuw de leiding neemt.’

Brutélé (VOO), Colt Technology Services, Nethys (VOO), Orange Belgium, Proximus en Telenet, de zes nieuwe leden van Agoria, realiseren samen een omzet van bijna 8,2 miljard euro en zijn goed voor 18.152 directe banen. 

Ze verenigen zich binnen Agoria in de cluster ‘Telecom Industries’. Die zal naar de institutionele partners en het grote publiek vier prioriteiten ontwikkelen, klinkt het in het persbericht. Zo moet de uitrol van kwaliteitsvolle telecominfrastructuur gefaciliteerd worden en moet er een antwoord komen op de maatschappelijke uitdagingen waar de sector en zijn actoren voor staan (hoe kunnen communicatienetwerken bijdragen aan veiligheid, mobiliteit en andere belangrijke uitdagingen). De cluster wil ook helpen om de voorwaarden voor een sterke en gezonde concurrentie te creëren, voor een verbeterde connectiviteit en interessante diensten voor bedrijven en consument. Ten slotte hoopt Agoria ook de belangrijke rol te laten erkennen die telecomoperatoren spelen in de economische groei en creatie van jobs in België. 

Volgens het Planbureau genereert elke euro die in de telecomnetwerken wordt geïnvesteerd hiernaast ook nog 0,77 euro meerwaarde voor de rest van de economie en schept iedere baan in de sector 1,2 banen in andere economische sectoren, zo geeft Agoria nog mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-10T11:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.