Telenet mag Waalse tegenhanger SFR inlijven

Dit artikel delen:

De Belgische mededingingsautoriteiten hebben de geplande overname van SFR door Telenet goedgekeurd. SFR biedt kabeldiensten en mobiele telefonie aan in Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg.

Eind vorig jaar maakte Telenet bekend dat het SFR, een dochter van Altice, wou overnemen voor vierhonderd miljoen euro. De Belgische mededingingsautoriteit heeft die transactie nu goedgekeurd, onder voorwaarde dat concurrent Orange toegang krijgt tot het SFR-kabelnetwerk. Telenet stemt in met die voorwaarde en zal haar concurrent die toegang verlenen aan dezelfde wholesale-prijzen als in Vlaanderen. 

Door deze overname zal Telenet eigenaar worden van een bijkomend vast kabelnetwerk in delen van Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. In Brussel zal Telenet haar dekking na de overname kunnen uitbreiden naar twee derde van de gemeenten, zodat het de grootste kabeloperator van de hoofdstad zal zijn.

Telenet is al actief in zeven gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Schaarbeek, Etterbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Vorst) en zal haar activiteiten nu naar zes nieuwe gemeenten uitbreiden (Sint-Joost-ten-Node, Brussel Stad, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek) en naar twee nieuwe gemeenten in Vlaanderen (Wemmel en Drogenbos).

‘Wij zijn blij dat we vandaag groen licht gekregen hebben van de Belgische Mededingingsautoriteit’, zegt Telenet-ceo John Porter. ‘We kunnen na de formele en juridische afronding van de overname ook in bijkomende delen van Brussel en Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg doen waar we in Vlaanderen gekend voor zijn: kwaliteitsvolle telecom- en mediaproducten aanbieden zodat onze klanten klaar zijn voor de digitale toekomst. In ons dna zit een sterke focus op de klant en een drive om permanent te blijven innoveren. Dat zullen we ook doortrekken naar het SFR Belux-gebied. Tegelijkertijd kunnen we als bedrijf zelf ook groeien en een verdere stap zetten om een echte nationale speler te worden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-13T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.