Telenet en ZTE experimenteren met FFD Massive Mimo

Dit artikel delen:

Telenet heeft samen met zijn Chinese netwerkleverancier ZTE de eerste veldproef uitgevoerd met de frequency-division duplex (fdd) Massive Mimo-technologie. Dat was goed voor een Europese primeur.

De locatie die voor de proef werd gekozen was het Vlaams-Brabantse Werchter, de thuisbasis van het muziekfestival Rock Werchter. De veldproef maakte gebruik van een 20 MHz-spectrum en zes terminals voor het testen van twaalf streams. Dit resulteerde in een gemiddelde snelheid per gebruiker van 120 Mbps, een mobiele pieksnelheid van 710 Mbps en een tot 3,3 keer betere spectrumefficiëntie ten opzichte van traditionele lte-basisstations.

Massive Mimo is een belangrijke technologie voor 5G-netwerken en vormt een kernonderdeel van ZTE Pre5G, dat 5G-mogelijkheden binnen bestaande 4G-netwerken introduceert. ZTE was de eerste leverancier die Massive Mimo-technologie beschikbaar stelde voor alle fdd-lte-netwerken, die 85 procent van alle wereldwijde lte-netwerken vertegenwoordigen. Deze technologie zal operators helpen om hun netwerkcapaciteit fors op te voeren zonder gebruik te hoeven maken van een kostbaar aanvullend spectrum. De implementatie van fdd Massive Mimo vereist geen wijzigingen van de bestaande 4G-netwerkarchitectuur en is volledig compatibel met de bestaande 4G-terminals.  

ZTE heeft inmiddels samengewerkt met meer dan tien operators aan het testen en implementeren van Massive Mimo-oplossingen in landen als Australië, België, China, Indonesië en Thailand. Dit omvatte onder meer grootschalige commerciële implementaties voor China Telecom en China Unicom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-20T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.