Proximus zet samenwerking op met UGent

Dit artikel delen:
Handen

Telecomoperator Proximus en de Universiteit Gent (UGent) gaan samen onderzoeksprojecten opzetten rond telecom en ict. Beide partijen willen ook de academische wereld en industrie meer op elkaar afstemmen.

Dominique Leroy, gedelegeerd bestuurder van Proximus, en Rik Van de Walle, rector van de UGent, hebben een samenwerkingsprotocol ondertekend dat loopt tot eind 2020. De operator en de universiteit gaan samen onderzoeksprojecten opzetten en gaan ook samenwerken in doctoraal onderzoek en eindwerken rond big data analytics, process engineering, artificial intelligence en behavioral analytics. Ze willen ook meebouwen aan de ‘ambassade van het vernuft’ die het ‘Belgisch vernuft’ promoot.

‘Onze wederzijdse expertise delen zal innovatie versnellen’, zegt Dominique Leroy. ‘De nieuwe digitale revolutie brengt heel wat uitdagingen en opportuniteiten mee voor onze maatschappij en onze jongeren hebben hierin een toekomst, als we erin slagen om de opleidingen en ervaringen die zij tijdens hun studies opdoen beter af te stemmen op de jobs van morgen, waarin digitale expertise een basisvaardigheid zal zijn.’

De twee partijen hebben ook afgesproken om nauwer te gaan samenwerken om de opleidingen meer af te stemmen op de snel evoluerende arbeidsmarkt in de nieuwe digitale economie van vandaag en morgen, en bedrijf en universiteit dichter bij elkaar te brengen. Concreet vertaalt zich dat onder meer in het aanbieden van bedrijfsstages en uitwisselen van expertise in gastcolleges of via bedrijfsbezoeken in specifieke domeinen eigen aan Proximus’ activiteiten, zoals ict, data, netwerken en IoT.

Proximus heeft al samenwerkingen lopen met de KUL (Imec), UCL (Tessares), HEC Liège (smart city institute) en VUB/ULB (open learning center). Met de UGent word al geparticipeerd in iMinds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T09:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.