Whatsapp kapt met Windows Phone 8 en BlackBerry

Dit artikel delen:
Whatsapp

Berichtendienst Whatsapp stopt op 31 december met de ondersteuning van Windows Phone 8 en BlackBerry. De app blijft voorlopig nog werken op deze platformen, maar het is niet meer mogelijk om nog nieuwe accounts aan te maken.

Volgens Whatsapp hebben Windows Phone 8 en BlackBerry-toestellen niet de middelen om toekomstige features van de dienst te ondersteunen. Wie momenteel de app draait op een Windows Phone of een Blackberry kan de dienst nog wel gebruiken, maar het is niet mogelijk om nieuwe accounts aan te maken en bestaande accounts kunnen niet opnieuw geverifieerd worden. Het kan ook gebeuren dat sommige features in de toekomst niet meer werken.

De ondersteuning voor Windows Phone 8.1 en 10 blijft gewoon doorgaan. Recente BlackBerry-apparaten als de Priv of KeyOne draaien Android, dus daar is ook geen probleem.

Aanvankelijk zou Whatsapp al een jaar eerder stoppen met de ondersteuning van Windows Phone 8 en BlackBerry, maar dat werd toen voor onbepaalde tijd verlengd. Nu blijkt dus dat het doek echt valt. Ook de ondersteuning voor het Nokia S40-platform stopt trouwens deze week. Vanaf 1 februari 2020 wordt Whatsapp ook niet meer doorontwikkeld voor Android-versies 2.3.7 en ouder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-27T09:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.