Bosch en Continental stappen in Here

Dit artikel delen:
Zelfrijdende auto

Bosch en Continental, twee grote toeleveranciers voor de automobielindustrie, hebben elk een belang van 5 procent genomen in Here Technologies. Deze Duitse telematicaspecialist was tot nog toe volledig eigendom van een consortium bestaande uit Audi, BMW en Daimler.

Voor Bosch moet de instap een boost betekenen voor zijn services-afdeling, zo laat het bedrijf in een persbericht weten. En dat gaat ruimer dan enkel auto’s. ‘Bosch is meer dan auto’s’, zegt bestuursvoorzitter Volkmar Denner. ‘Industry 4.0, smart homes en smart cities zijn snelgroeiende zakendomeinen voor ons. Het opzetten en uitbreiden van datagebaseerde diensten zal hier resulteren in synergiën met Here.’ Bosch draait momenteel al zijn eigen IoT-cloud en biedt klanten verschillende IoT-oplossingen aan.

Ook Continental wil niet alleen geld pompen in Here, maar ook intensief samenwerken met het bedrijf. De focus zal daarbij liggen op veilig en betrouwbaar transport van uiterst accurate data voor auto’s en vrachtvervoer.

‘Digitale kaarten en locatiegebaseerde diensten zijn sleutelinnovaties voor de toekomst van de geconnecteerde mobiliteit’, zegt ceo Elmar Degenhart. ‘Door het inzetten van de technologie van Here, kunnen we in de toekomst winstgevende groei tegemoet zien in mobility services en geautomatiseerd rijden.’

Hoeveel Bosch en Continental betalen voor hun aandeel in Here wordt niet bekendgemaakt. De deal moet ook nog goedgekeurd worden door de Duitse mededingingsautoriteiten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-04T11:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.