Orange komt met ongelimiteerde data

Dit artikel delen:
Orange

Orange België lanceert als eerste telecomprovider een gsm-abonnement met ongelimiteerde data. Klanten van het 'Arend' of 'Arend Premium'-abonnement mogen vanaf twaalf februari zoveel data verstoken als ze willen. Het bedrijf maakte dat bekend bij de voorstelling van zijn kwartaalcijfers.

In ruil voor de ongelimiteerde data trekt Orange wel de prijs op van de twee abonnementen, al blijft de stijging binnen de perken: één euro. Arend komt daarmee op veertig euro per maand, Arend Premium (waarin ook buitenlandse belminuten zitten) op 61 euro.

En er zit nog wel een stevige beperking ingebouwd: wie als Arend-klant tot twintig gigabyte data verbruikt, doet dat aan de reguliere snelheid van het 4G-netwerk. Klanten die boven twintig gigabyte gaan, worden dichtgeknepen tot 512 kbps, al zegt Orange dat klanten daarmee nog steeds ‘probleemloos e-mails kunnen nalezen, sociale netwerken kunnen bezoeken of filmpjes op YouTube bekijken.’ De klanten hoeven niets te doen: hun mobiele abonnement wordt vanaf 12 februari automatisch volledig onbeperkt. De prijs van Arend en Arend Premium zal vanaf 13 maart omhooggaan.

Love-pakket

Orange België draaide in 2017 een omzet van zo’n 1,25 miljard euro of 0,8 procent meer dan in 2016. De winst voor belastingen tikte af op 302 miljoen, een daling van 1,6 procent. Het Love-pakket (triple play met tv, mobiel en internet) heeft nu zo’n 163.000 klanten, alleen al in het eerste kwartaal van 2018 kwamen er zestigduizend bij. Toch blijft het aanbod Orange geld kosten omdat het veel huur moet betalen aan Telenet, de eigenaar van het kabelnetwerk waarlangs Orange Love aanbiedt. Topman Michaël Trabbia pleit dan ook bij toezichthouder BIPT voor een drastische verlaging van de prijs die Orange daarvoor moet afdragen.

Orange kon daarnaast ook 28.000 nieuwe post paid-gsm-abonnees verleiden, het hoogste aantal sinds 2011. Die klanten verbruiken ook steeds meer data, waardoor de maandelijkse opbrengst per klant steeg.

Voor volgend jaar verwacht Orange een stijging van de omzet, maar een verdere daling van de brutowinst, tot 280 miljoen euro. Vooral het wegvallen van de huurgelden die Telenet betaalt voor het gsm-netwerk van Orange spelen het bedrijf parten. Telenet is sinds vorig jaar zelf eigenaar van een gsm-netwerk (overgenomen van Base) en heeft het Orange-netwerk dus niet meer nodig om zijn klanten mobiel te laten bellen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind het grootste nieuws uit dit bericht toch dat het aantal Love-klanten van 100 000 naar 163 000 klanten is gegaan. Toch een spectaculaire groei en het bewijs dat de markt iets anders wil dan Telenet!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-07T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.