Advieskantoor BDO investeert in Eurides

Dit artikel delen:
file

Het advieskantoor BDO doet een kapitaalsinjectie in Eurides. Deze Leuvense start-up helpt bedrijven en hun personeel om alle soorten nieuwe mobiliteit (fietskilometervergoeding, treinabonnement, deelwagens,...) correct te combineren. Het komende jaar verwachten BDO en Eurides twintigduizend gebruikers op het platform.

De variatie aan mobiliteitsoplossingen maakt het beheer van mobiliteit voor werknemers er niet eenvoudiger en goedkoper op. Volgens Eurides kan in een bedrijf van duizend werknemers het bijkomende werk voor hr & finance makkelijk oplopen tot een voltijds equivalent. De startup heeft daarom een softwareplatform ontwikkeld waarmee bedrijven de alternatieven voor de bedrijfswagen of de besteding van een gepersonaliseerd mobiliteitsbudget eenvoudig kunnen beheren, op een fiscaal en sociaalrechtelijk correcte manier. 

‘Werkgevers en werknemers zijn klaar voor een grote mobiliteitsomslag’ zegt directeur Roeland Vanrenterghem van Eurides. ‘Nieuwe slimme mobiliteitsdiensten en -formules schieten als paddenstoelen uit de grond. Denk aan de verschillende fiets-en autodeelsystemen of nieuwe abonnementsformules bij de traditionele openbaar vervoerders. Werkgevers willen deze slimme mobiliteitsalternatieven toegankelijk maken voor hun personeel, maar kijken op tegen de administratieve werklast voor het dagelijkse beheer hiervan.’

Met de kapitaalinjectie van BDO, kan Eurides zijn mobiliteitstool verder verfijnen. Het fiscale luik van het mobiliteitsbudget valt niet te onderschatten. Naast de financiële ondersteuning zal BDO het jonge bedrijf dan ook versterken met expertise op het gebied van procesbeheer, fiscaliteit en loonadministratie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-21T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.