Proximus stopt drie miljoen in Tessares

Dit artikel delen:

Telecomoperator Proximus pompt drie miljoen euro in Tessares, een spin-off van de UCL. De startup ontwikkelt technologie om vaste internetverbindingen te leveren via 4G-masten. Proximus lanceert in april hierrond een commercieel aanbod.

Tessares levert technologie, gebaseerd op Multipath TCP, waarbij mensen in afgelegen gebieden toch van snel internet voorzien kunnen worden. Meestal wonen zij ver van telefooncentrales, waardoor de snelheid van hun dsl-verbinding erg traag is. Door die verbindingen te combineren met een mobiel 4G-signaal kan de internetsnelheid gevoelig opgekrikt worden, tot vijftien megabits per seconde extra.

De startup uit Louvain-la-Neuve heeft, naast Proximus, ook al contracten afgesloten met KPN in Nederland en Telia in Litouwen. Andere overeenkomsten zitten momenteel in een laatste fase. In totaal maken al vijftienduizend gezinnen gebruik van de technologie. In België heeft Proximus zopas overtuigende tests afgewerkt in landelijke zones verspreid over heel Wallonië en vanaf april zal het met de nationale uitrol beginnen. De ‘Digitale Agenda’ van de EU voorziet dat alle Europeanen tegen 2020 over een internettoegang van ten minste 30 Mbps moeten kunnen beschikken en de helft van de gezinnen over ten minste 100 Mbps.

Tessares stelt nu 28 mensen tewerk. Met de fondsenwerving wil het bedrijf zijn product nog verbeteren en zijn groei en internationale ontwikkeling voortzetten. Naast Proximus stappen ook Vives II (Louvain Technology Fund) en de Waalse investeringsmaatschappij SRIW mee in het kapitaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-23T09:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.