Managed hosting door True

Orange wil samenwerken met Nethys

 

Orange

Telecomoperator Orange zoekt commerciële toenadering tot Nethys, de Luikse intercommunale die de Waalse kabeloperator VOO controleert. De krant L’Echo heeft de brief kunnen inkijken waarin Orange Nethys het hof maakt.

In de brief vraagt Orange-ceo Michaël Trabbia en Gervais Pellissier, zonedirecteur Europa, aan Nethys-ceo Stéphane Moreau of deze geïnteresseerd zou zijn om het mobiele aanbod van Orange en het tv-aanbod van VOO op elkaar te laten aansluiten.

'De troeven van onze beide groepen, hun ambities in Wallonië en hun complementariteit bieden een unieke opportuniteit om onze krachten te bundelen en een belangrijke speler in het zuiden van het land te doen ontstaan', zo klinkt het letterlijk. Indien VOO openstaat voor een samenwerking, zal Orange Belgium met een ‘becijferd aanbod’ komen dat de zegen heeft van het Franse moederbedrijf. Er kan dan ook ‘informatie uitgewisseld’ worden om alle hypotheses te concretiseren.

Opmerkelijk: Nethys heeft begin dit jaar nog een deal gesloten met Telenet. Binnenkort zullen mobiele VOO-klanten bellen via het gsm-netwerk van Telenet en niet meer met dat van…Orange. Telenet heeft trouwens ook al vaker aangegeven dat het VOO graag volledig wil overnemen, zodat het commercieel sterker staat in Brussel en Wallonië.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6328689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.