Orange wil samenwerken met Nethys

Dit artikel delen:
Orange

Telecomoperator Orange zoekt commerciële toenadering tot Nethys, de Luikse intercommunale die de Waalse kabeloperator VOO controleert. De krant L’Echo heeft de brief kunnen inkijken waarin Orange Nethys het hof maakt.

In de brief vraagt Orange-ceo Michaël Trabbia en Gervais Pellissier, zonedirecteur Europa, aan Nethys-ceo Stéphane Moreau of deze geïnteresseerd zou zijn om het mobiele aanbod van Orange en het tv-aanbod van VOO op elkaar te laten aansluiten.

'De troeven van onze beide groepen, hun ambities in Wallonië en hun complementariteit bieden een unieke opportuniteit om onze krachten te bundelen en een belangrijke speler in het zuiden van het land te doen ontstaan', zo klinkt het letterlijk. Indien VOO openstaat voor een samenwerking, zal Orange Belgium met een ‘becijferd aanbod’ komen dat de zegen heeft van het Franse moederbedrijf. Er kan dan ook ‘informatie uitgewisseld’ worden om alle hypotheses te concretiseren.

Opmerkelijk: Nethys heeft begin dit jaar nog een deal gesloten met Telenet. Binnenkort zullen mobiele VOO-klanten bellen via het gsm-netwerk van Telenet en niet meer met dat van…Orange. Telenet heeft trouwens ook al vaker aangegeven dat het VOO graag volledig wil overnemen, zodat het commercieel sterker staat in Brussel en Wallonië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.