Orange geeft Wallonië 4G met microgolven

Dit artikel delen:

Sinds december 2016 heeft telecomoperator Orange ruim dertien miljoen euro geïnvesteerd om de toegang tot 4G en mobiel internet in Wallonië te verbeteren. Het bedrijf kan nu 99,7 procent van de Belgische bevolking 4G aanbieden, onder meer via microgolfschotels.

In 2016 sloten de Waalse overheid en de drie mobiele operatoren een akkoord van 3 jaar om de dekking op het Waalse grondgebied te verbeteren. Het Waalse Gewest verbond zich ertoe om een ‘mastbelasting’, geheven door gemeenten en provincies, te ontmoedigen en schiep een juridisch kader om de installatie van infrastructuur te bevorderen. In ruil stemden de mobiele operatoren ermee in om in drie jaar zo’n 60 miljoen euro te investeren, bovenop de reeds geplande investering voor Wallonië.

Eind februari 2018 voerde Orange bijvoorbeeld een 4G-upgrade door op zijn bestaande site in Vresse-sur-Semois. Zo kregen de dorpjes Membre en Bohan, allebei gelegen in de westelijke Semoisvallei in Vresse, een volledige 4G-dekking. Er werd een microgolfoplossing gebruikt om het unieke landschap te dekken en de inwoners te bereiken. Orange installeerde twee microgolfschotels rug aan rug op een nieuw opgetrokken mast tussen Vresse-sur-Semois, Membre en Bohan. Dankzij dit systeem kunnen de microgolven een sprongetje maken over de heuvels en dat zonder stroomaansluiting.

De outdoor-dekking in Vresse-sur-Semois tikt nu af op 96 % (tegenover 38 % in 2016) en de 4G-dekking binnenshuis steeg naar 57 %. Vóór de ingreep bedroeg de dekking in huis amper 15 %.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T09:52:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.