Uber stopt ontwikkeling autonome vrachtwagens

Dit artikel delen:
vrachtwagen

De Amerikaanse taxidienst Uber stopt met de ontwikkeling van zelfrijdende vrachtwagens, zo meldt de website Techcrunch. Het bedrijf zegt zich volledig te willen focussen op de ontwikkeling van zelfrijdende personenauto’s.

Uber trekt de stekker uit zijn afdeling die autonome trucks ontwikkelt. Het bedrijf waagde zich twee jaar geleden op deze markt door de overname van de startup Otto, maar heeft er weinig plezier aan beleefd. Uber zal zich nu volledig focussen op zelfrijdende personenauto’s.

‘In plaats van twee teams te hebben die naast elkaar werken en focussen op verschillende voertuigplatformen, wil ik dat we samenwerken als een team’, zo schrijft Eric Meyhofer van Uber in een email aan zijn personeel. ‘We zijn allemaal supertrots op wat het truck-team heeft bereikt en we zien nog steeds de geweldige belofte van zelfrijdende technologie die wordt toegepast op goederenvervoer. Maar we geloven ook dat zelfrijdende technologie voor passagiers naar de markt brengen en deze daarna toepassen op vrachtvervoer de beste manier voorwaarts is.’

Otto, dat werd opgericht door ex-Google-medewerker Anthony Lewandowsky, kwam eind 2016 in het nieuws toen een vrachtwagen geladen met Budweiser-bier een kleine tweehonderd kilometer zelfstandig over de autosnelweg reed. Dat was zowat het enige ‘moment de gloire’ dat het bedrijf kan voorleggen. De startup zou al snel na de overname door Uber het voorwerp worden van een spraakmakende rechtszaak met Google. Google, dat via zijn bedrijf Waymo ook aan zelfrijdende auto’s werkt, beschuldigde Lewandowsky er immers van dat hij bij zijn overstap naar Uber bedrijfsgeheimen van Google zou gestolen hebben. Uiteindelijk schikten beide bedrijven. Naar verluidt zou Waymo daarbij 0,34 procent van de aandelen van Uber in handen hebben gekregen, goed voor een paar honderd miljoen dollar. Lewandowsky werd later ook door Uber ontslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-31T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.