Finse Bittium-gsm wedt op veiligheid

Dit artikel delen:
veilige android smartphone

Het Finse bedrijf Bittium heeft, naar eigen zeggen, de ‘veiligste smartphone ter wereld’ ontwikkeld. Daarvoor worden een hele reeks encryptie-, authenticatie- en beveiligingsfeatures ingebouwd. Aan al dat moois hangt wel een stevig prijskaartje.

Bittium mag dan geen echt bekende naam zijn, het beursgenoteerde bedrijf is al drie decennia actief in Finland in onder meer radiocommunicatietechnologie en signaalverwerking. Het is vooral actief op de defensie- en beveiligingsmarkt. De Tough Mobile 2, zoals zijn laatste gsm gedoopt werd, draait op een sterk aangepaste versie van Android 9.0, die zowel in software als hardware helemaal op security is toegespitst.

Zo is ongeveer elke bit op de telefoon standaard versleuteld en hanteert het apparaat verschillende boot- en runtime-controlemechanismes om zeker te zijn dat er geen malafide software wordt uitgevoerd. Met een speciale privacy-knop is het ook mogelijk om de microfoons, camera’s en Bluetooth-verbindingen uit te schakelen. Verder kan de gebruiker ook een beroep doen op een software-suite waarmee de telefoon op afstand beheerd en gewist kan worden. Er is de mogelijkheid om verschillende werkplekken op de telefoon in te richten die volledig van elkaar gescheiden zijn. Op de manier komen persoonlijke data en sociale media niet contact met bijvoorbeeld zakelijke gegevens.

De Bittium wordt ook in Finland gebouwd en niet in China bijvoorbeeld, zodat de makers controle kunnen houden over alle toeleveranciers en de productie. Certificatie voor overheidsdiensten is eveneens mogelijk. Bittium belooft ook dat het de Tough Mobile veel langer dan normaal zal voorzien van veiligheidsupdates.

De telefoon kost 1.550 euro. De eerste leveringen zijn voorzien voor september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-28T13:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.