Huawei-gsm met eigen os komt dit najaar

Dit artikel delen:

De Chinese telecomreus Huawei werkt wel degelijk aan een smartphone waarop zijn eigen besturingssysteem HongMeng draait. Dat schrijft de Chinese krant Global Times.

De telefoon zou dit jaar in de winkels moeten liggen voor een prijs van ongeveer 2.000 Yuan, zo schrijft Global Times, dat is omgerekend bijna 260 euro. Het apparaat zal een eerste keer aan het grote publiek getoond worden op een ontwikkelaarsconferentie die Huawei organiseert op 9 augustus in Dongguan. De smartphone zal zich vooral op de onderkant tot het middensegment van de smartphonemarkt richten.

Toch is de telefoon zelfs niet het eerste Huawei-product zijn dat op DongMeng draait. Die eer is weggelegd voor een reeks smart tv’s die Huawei op de markt brengt onder zijn zustermerk Honor, zo meldt de Chinese site 36kr.com. Later zou HongMeng ook opduiken in slimme auto’s, medische apparatuur en industriële controleapparaten. Het Chinese bedrijf hoopt dat zijn besturingssysteem zo populair wordt bij ontwikkelaars dat er een heel ecosysteem rond ontstaat. Nadat het nieuws was uitgelekt dat Huawei aan HongMeng werkte, hadden Huawei-toplui gezegd dat het os vooral voor IoT-toepassingen zou gebruikt worden.

Huawei ontwikkelt HongMeng omdat het op een zwarte lijst staat van de Amerikaanse regering. Daardoor mag het geen handel meer drijven met Amerikaanse bedrijven als Google en is dus ook de toegang tot het Android-besturingssysteem (of toch de Google-onderdelen daarvan) niet verzekerd. Het verbod is voor een deel versoepeld en kan mogelijk zelfs opgeheven worden, maar voor Huawei was dit waarschijnlijk het signaal om zijn afhankelijkheid van Google in de toekomst in te perken.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-05T10:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.