Markt voor wearables groeit pijlsnel

Dit artikel delen:
ehealth

Terwijl de markt voor smartphones naar verwachting stilaan aftopt, zal de markt voor accessoires en wearables de komende jaar stevig groeien. Dat voorspelt het consultantsbureau Deloitte Belgium op basis van eigen onderzoek. Gemiddeld bezitten we in België nu 5,8 accessoires per persoon.

Naarmate de gemiddelde leeftijd van de smartphonebezitter stijgt, neemt ook de markt voor accessoires en wearables een hoge vlucht. Tien procent van de Belgen heeft een smartwatch en veertien procent heeft een fitness-band. Dat soort elektronische wearables vormen een snelgroeiende markt. Dat ligt deels aan het feit dat consumenten bereid zijn om steeds meer uit te geven, maar ook aan de handige communicatie- en gezondheidsfuncties die smartwatches en fitnessbands bieden.

In de afgelopen vier jaar groeide de markt van de wearables zeven keer sneller dan die van smartphones, en veertien keer sneller dan die van laptops en tablets. In 2019 bezit 22 procent van de Belgen een wearable, bijvoorbeeld een fitnessband of een smartwatch, zegt Deloitte.

Accessoires

Oplaadkabels, telefoonhoesjes en oortjes zijn in België de populairste accessoires voor de smartphone. Omdat smartphones steeds lichter en delicater worden, en de prijzen voor high-end toestellen blijft stijgen, kopen consumenten steeds vaker accessoires om hun telefoon te beschermen tegen fysieke schade.

‘De technologische vooruitgang zorgt voor een stijgende vraag naar draadloze smartphoneaccessoires, zoals Bluetooth-headsets en draadloze opladers. Deze trend vormt één van de belangrijkste impulsen voor de verkoop van mobiele accessoires. iPhone-bezitters zijn bereid om meer uit te geven. Ze kopen over het algemeen dan ook meer accessoires’, zegt Vincent Fosty, specialist in technologie, media en telecommunicatie bij Deloitte Belgium.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-24T09:00:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.