Telenet wil Proximus-Orange-joint venture stoppen

Dit artikel delen:
GSM-mast antenne GSM

De Mechelse kabeloperator Telenet heeft bij de mededingingsautoriteiten een klacht ingediend tegen de geplande samenwerking tussen Proximus en Orange. Die zijn van plan om mobiele toegangsnetwerken te delen, maar volgens Telenet is dat ‘marktverstorend’.

Dat meldt Belga.

Aanvankelijk was het zelfs de bedoeling dat Telenet tot de joint venture zou toetreden, maar zover is het dus nooit gekomen. Integendeel, het kabelbedrijf wil dat de samenwerking wordt stopgezet.

‘Omdat onze bezorgdheden en bezwaren blijven bestaan, heeft Telenet een klacht ingediend bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) over ernstige mededingingsrechtelijke problemen die de joint venture (...) rond netwerksharing inhoudt’, zo klinkt het. Telenet vraagt de autoriteit ook om voorlopige maatregelen te nemen, in afwachting van een besluit over de grond van de zaak. Telenet vindt ook de timing van de samenwerking problematisch, ‘in het licht van de nakende veiling van spectrum’.

Medio juli maakten Orange en Proximus bekend dat ze hun mobiele toegangsnetwerken voor elkaar willen openstellen. Die moet beide bedrijven in staat stellen een betere dekking aan te bieden en in de toekomst 5G sneller en breder uit te rollen. De onderhandelingen daarover gaan gewoon verder. De twee bedrijven zeggen ook mee te werken aan de procedure en verwachten eind dit jaar of begin volgend jaar een uitspraak over voorlopige maatregelen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-13T10:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.