Nokia koopt Elenion, expert in optische interfaces

Dit artikel delen:
Puzzel

De Finse netwerkbouwer Nokia heeft het Amerikaanse Elenion overgenomen. Het in 2014 opgerichte Elenion is gespecialiseerd in ‘silicon photonics’ voor optische interfaces.

Volgens Nokia kan de technologie van Elenion haar helpen bij het sneller en kosteneffectiever naar de markt brengen van oplossingen voor 5G-netwerken, cloud-diensten en enterprise netwerken.

Elenion ontwikkelt geïntegreerde silicon photonics-technologie en optische interfaces en bouwt ontwikkeltools waarmee deze simpel, schaalbaar en goedkoop gemaakt kunnen worden. Het platform vereenvoudigt de integratie met optische chipsets en biedt een laag energieverbruik.

‘Als wereldvermaard leverancier van silicon photonics-oplossingen, geavanceerde ‘packaging’ en op maat gemaakte design-diensten, is Elenion een sterke strategische fit voor Nokia’, zegt Sam Bucci, hoofd Optical Networking bij het Finse bedrijf. ‘De producten kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in Nokia’s bestaande aanbod en biedt een oplossing voor verschillende groeisegmenten als 5G, cloud en datanetwerken. De combinatie Nokia-Elenion versnelt de groei en schaal van Nokia’s netwerk-business en laat ons toe om kosteneffectief nieuwe markt aan te snijden.’

Elenion heeft zijn hoofdkwartier in New York. Hoeveel Nokia betaalt voor het bedrijf is niet bekendgemaakt. De overname zou nog dit kwartaal moeten zijn afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-19T16:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.