Co.Station lanceert mobiliteits-ecosysteem

Dit artikel delen:

Co.Mobility, zo heet het eerste ‘mobiliteits-ecosysteem’ dat Co.Station lanceert. Co.Mobility zal bedrijven, universiteiten, overheden en publieke instellingen samenbrengen om innovatie te bevorderen en de mobiliteitsuitdagingen efficiënt en duurzaam op te lossen.

Co.Mobility zal zich richten op mobiliteitsthema’s als het exploiteren van mobiliteitsgegevens, het toekomstige wagenpark (elektrificatie, autonomie en verbonden mobiliteit), nieuwe diensten (micromobiliteit, on-demand mobiliteit) en nieuwe intelligente infrastructuren. Het initiatief wordt ondersteund door zes stichtende partners: AG, BNP Paribas Fortis, Brussels Airport Company, NMBS, MIVB en Touring. Later zullen nog dertig partners zich bij het project aansluiten, van grote bedrijven tot start-ups.

Het ecosysteem moet vanaf oktober de ontwikkeling van concrete mobiliteitsoplossingen mogelijk maken, vooral rond slimme toepassingen en mobility-as-a-service, maar ook nieuwe diensten en infrastructuren met een grootschalige impact mogelijk maken. Na een eerste fase van ideevorming met alle spelers, die zal plaatsvinden van april tot juni, zullen acht ideeën worden voorgesteld binnen het ecosysteem, gebaseerd op een gedetailleerd businessmodel en met een echte toegevoegde waarde. Vanaf het najaar worden dan vier prototypes van flexibele producten of diensten ontwikkeld.

‘Door Co.Mobility te lanceren, willen we samen de uitdagingen in verband met mobiliteit in België bestuderen en begrijpen’, zegt Grégoire Talbot, die het ecosysteem leidt. ‘Daarnaast willen we de opportuniteiten met een hoge toegevoegde waarde voor de samenleving identificeren. Om dit te bereiken, zullen we onze ecosysteempartners helpen bij het ontwikkelen en testen van innovatieve oplossingen. co.mobility zal ons in staat stellen om onze middelen, talenten en expertise te delen rond een gedeeld maatschappelijk project.’

Startups of bedrijven die zich nog willen aansluiten bij Co.Mobility kunnen nog tot 27 maart contact opnemen met de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-13T10:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.