China Unicom kiest Nokia voor deel van 5G-corenetwerk

Dit artikel delen:

Nokia mag zowat tien procent gaan leveren van het 5G-corenetwerk van de Chinese telecomprovider China Unicom. De Finse fabrikant leverde al 4G-apparatuur aan het bedrijf.

Enkele maanden geleden liet Nokia-ceo Rajeev Suri al verstaan dat zijn bedrijf 5G-apparatuur zou mogen leveren aan China Unicom en dat is nu ook bevestigd. De Finnen mogen grofweg tien procent van het core-netwerk leveren. Andere betrokken bedrijven zijn Huawei en ZTE, beide uit China.

Het core-netwerk neemt verschillende zaken voor zijn rekening, zoals het opzetten van verbindingen, het beheren van bandbreedte en het opschalen en beveiligen van het netwerk. Met de komst van 5G komen daar ook nieuwe zaken bij die door software worden mogelijk gemaakt, zoals network slicing.

‘Nokia is trots om de werkrelatie met China Unicom verder uit te breiden dan 4G’, zegt Markus Borchert, president van Nokia Greater China. ‘We kijken uit naar een nauwe samenwerking op het gebied van nieuwe bedrijfsmodellen en 5G-diensteninnovatie om een open 5G-ecosysteem mogelijk te maken.’

Voor de andere delen van het netwerk lijkt Nokia dan weer grotendeels uit de boot te vallen in China. Het bedrijf zag uit China nog geen enkele bestelling binnenkomen voor het zogenaamde radio-netwerk, dat onder meer de masten en antennes omvat, zo weet het persbureau Reuters. De Chinese operatoren - naast China Unicom zijn dat China Mobile en China Telecom - gingen daarvoor met andere bedrijven in zee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-16T10:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.