Proximus laat Frans Sewan toe op gsm-netwerk

Dit artikel delen:
Proximus

Het Franse Sewan, een aanbieder van spraak- en clouddiensten voor professionele klanten, heeft een overeenkomst getekend met Proximus. Sewan gaat voortaan via het gsm-netwerk van Proximus ook mobiele diensten aanbieden.

Sewan is een Frans bedrijf dat voornamelijk actief is in Frankrijk, Spanje en Duitsland. Het biedt zowel vaste en mobiele spraakdiensten als clouddiensten aan bedrijven. Deze worden als ‘white label’-oplossingen en een distributiekanaal aangeboden aan meer dan 850 kleinere operatoren, serviceproviders, integratoren en it-bedrijven.

Eind 2019 betrad het de Belgische markt door de overname van 3Starsnet. Die laatste was al meer dan 25 jaar actief als telecomoperator voor b2b-klanten en gebruikte daarvoor het netwerk van Proximus. Sewan gaat op die weg verder en wordt een zogenaamde 'light MVNO’ (Mobile Virtual Network Operator). Tegen eind dit jaar wil het bedrijf starten met het aanbieden van unified communication-diensten.

De deal illustreert de bereidheid van Proximus om nieuwe MVNO-overeenkomsten te sluiten met verschillende spelers. Die nieuwe werkwijze is opgenomen in de #inspire2022-strategie die Proximus in maart dit jaar voorstelde. Het bedrijf streeft daarbij naar het maximaal openstellen van zijn netwerk voor derde partijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-22T15:53:00.000Z Frederic Petitjean