HMD Global haalt 195 miljoen euro op

Dit artikel delen:
C5 Endi smartphone

HMD Global, de Finse groep die Nokia-smartphones ontwikkelt en bouwt, heeft in een nieuwe investeringsronde 195 miljoen euro groeikapitaal opgehaald. Sinds de start in 2016 is HMD nu actief in 91 markten en heeft het 250.000 verkooppunten. Tot nu toe verkocht het meer dan 240 miljoen telefoons.

Met de investering wil HMD vier strategische pijlers ondersteunen. De eerste is om 5G-telefoons toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk consumenten. De tweede om zoveel mogelijk ‘digital first’-oplossingen aan te bieden. De derde is om zijn aanwezigheid uit te breiden in groeilanden als Brazilië, India en verschillende Afrikaanse landen. Ten slotte moet de investering het bedrijf helpen om zijn positie als wereldwijde mobiele serviceprovider te versterken en verder uit te groeien tot meer dan alleen een hardwareleverancier. Dit jaar lanceerde HMD Global bijvoorbeeld zijn internationale dataroamingservice HMD Connect, nam het de activa van het beveiligingsbedrijf Valona Labs over en investeerde het in een nieuw Centre of Excellence voor de ontwikkelingen van software, beveiliging en diensten.

HMD is ongeveer de enige grote smartphoneproducent die er in Europa is overgebleven en heeft de exclusieve rechten op de Nokia-merknaam voor gsm’s. Het bedrijf ontstond in 2016 toen het de telefoonafdeling terugkocht die Nokia aan Microsoft had verkocht in 2014. HMD wordt voornamelijk gerund door Finse ex-Nokia-managers en laat al zijn telefoons in India fabriceren door de Taiwanese OEM-fabrikant Foxconn. Die laatste heeft trouwens ook een belangrijk aandeel in het bedrijf in handen. Het hoofdkwartier staat in het Finse Espoo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T16:15:00.000Z Frederic Petitjean