Mobiliteitsplatform Mbrella haalt 2,5 miljoen op

Dit artikel delen:

De Brusselse startup Mbrella heeft een kapitaalsinjectie gekregen van 2,5 miljoen euro van Lab Box, de incubator van autoinvoerder D’Ieteren. Mbrella wil dit kapitaal investeren in de verdere ontwikkeling van zijn mobiliteitsplatform.

Mbrella is een hr-platform dat bedrijven helpt bij het opstellen en beheren van een flexibel mobiliteitsplan voor werknemers. Het centraliseert alle verschillende oplossingen (zoals auto, fiets en openbaar vervoer) en zorgt voor een correcte loonverwerking, dankzij de integratie met verschillende sociaal secretariaten. ‘Dankzij het platform kunnen werknemers een mobiliteitsplan samenstellen op basis van hun eigen noden, zonder verhoging van de administratieve werklast voor de hr-afdeling. Hiermee komen we tegemoet aan de stijgende vraag naar flexibele bedrijfsmobiliteit', vertelt Amaury Gerard, ceo van Mbrella.

Vorig jaar opgericht

Mbrella werd pas vorig jaar opgericht, om in te spelen op het mobiliteitsbudget dat veel bedrijven hun werknemers aanbieden. Daarbij kunnen zij zelf een bepaald budget opsouperen aan verschillende vervoersmodi om naar het werk te komen. ‘Covid-19 en de wijzigende wetgeving voor bedrijfswagens, heeft de vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen bij bedrijven versneld. Vandaag betaalt de werkgever het woon-werkverkeer van bijna vier miljoen werknemers. Dit creëert een groot marktpotentieel voor Mbrella’, zegt Michael Grandfils, managing director van Lab Box.

Met het opgehaalde kapitaal wil Mbrella investeren in de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsplatform. Zo lanceerde het bedrijf recentelijk een gratis model voor kleine bedrijven, zodat die op dezelfde manier mobiliteitsplannen kunnen aanbieden aan hun werknemers als grote bedrijven. De investering wordt ook gebruikt om het team volgend jaar meer dan te verdubbelen, tot 25 werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-20T10:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.