Signpost levert laptops aan scholen

Het Lokerse it-bedrijf Signpost gaat in zowat vijftig scholen laptops leveren voor elke leerling. Tegen volgend jaar moeten dat er al 150 zijn. Dat schrijft De Tijd.

Signpost is al marktleider in het leveren en onderhouden van it-materiaal en software voor het onderwijs en beheert daarvoor zo’n vijftienduizend computers. Deze week versterkte het die positie door de overname van het handelsfonds inzake softwarelicenties van Sumika IT (de hardware en diensten bleven bij Sumika).

Maar het bedrijf heeft veel ambitie. Vandaag levert het laptops aan vijftig scholen, volgend jaar moeten dat er drie keer zoveel zijn. De duizend secundaire scholen in Vlaanderen zijn dan ook de grootste laptopmarkt van het land, zo zegt zaakvoerder Arne Vandendriessche in De Tijd.

Door het materiaal in grote hoeveelheden aan te kopen, kan Signpost de prijzen voor de scholen laag houden. Bovendien beheert het bedrijf ook de computers voor de scholen, omdat die meestal de mankracht niet hebben om honderden laptops tegelijk te managen.

Signpost werd onlangs nog door Hewlett-Packard tot Belgische ‘Partner van het Jaar’ gekroond. Na de overname van Sumika stevent het bedrijf af op een jaaromzet van vijftien miljoen euro. Signpost werd in 2002 opgericht als studentenportaalsite Studentweb.be. Er werken zo’n 26 mensen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-27T11:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.