Scholen bieden programmeercursus Apple aan

'Iedereen kan programmeren'. Dat is de titel van een cursus die Apple ontwikkelde en die al door zeventig (universitaire) opleidingen in Europa in het curriculum is opgenomen. De opleidingen gebruiken de lessen van 'App Development with Swift'.

Swift is een vrij nieuwe, open source programmeertaal die Apple speciaal ontwikkelde voor het maken van apps voor de iPhone, Mac en Apple TV. Onder meer de apps van LinkedIn, Airbnb, Yelp en Sky Guide zijn in Swift gemaakt. Volgens het Californische bedrijf is een goede kennis van de taal dan ook nodig als studenten later carrière willen maken in de florerende app-sector.

Het lesprogramma duurt een jaar en is gemaakt door een team van Apple engineers en docenten. Zij hebben de lessen zo opgezet dat alle scholieren en studenten ermee kunnen leren programmeren en apps ontwerpen, ongeacht hun niveau en achtergrond. Scholen in het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, België, Tsjechië, Ierland, Luxemburg, Polen en Portugal doen er aan mee. In Nederland is het onder meer de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (die zowel bacheloropleidingen als korte beroepscursussen verzorgt) die in het programma stapte. Alle 34.000 studenten krijgen nu de kans om te leren programmeren via ‘App Development with Swift’.

‘Programmeren is een essentiële vaardigheid op de huidige arbeidsmarkt. We hebben ‘Iedereen kan programmeren’ opgezet om mensen over de hele wereld een kans te geven om code te leren schrijven of om les te geven in programmeren’, aldus Tim Cook, ceo van Apple in een persbericht. ‘Sinds de lancering twee jaar geleden is het enthousiasme alsmaar groter geworden. Steeds meer scholen in de hele wereld nemen de lessen op in hun curriculum.’

Volgens Apple heeft de app-economie in Europa al 1,36 miljoen banen gegenereerd. Sinds de opening van de App Store keerde het bedrijf bijna 18 miljard dollar uit aan Europese ontwikkelaars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-19T10:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.