Tweede lichting afgestudeerden verlaat Becode

Programmeren coderen programmeertaal coding

Bij Becode, de codeerschool die gratis it-cursussen verzorgt, studeerden deze week tachtig studenten af. Meer dan de helft van hen heeft al zicht op een baan.

Becode werd opgericht in 2017 en biedt werkzoekenden (veelal afgestudeerden) een gratis programmeeropleiding aan van zes maanden. De deelnemers leren mobile apps en website in elkaar boksen. Hiervoor krijgen ze les in front-end- en back-end development, maar ook administratieve systemen, geconnecteerde objecten, projectbeheer en interfaces.

Becode vertrok van een eenvoudige vaststelling: binnen twee jaar zullen dertigduizend jobs ontstaan in de web-ontwikkeling in België. De organisatie wil daarvoor een zo groot mogelijk aantal mensen klaarstomen en daarbij voorrang geven aan kandidaten uit groepen die op zichzelf weinig kans maken zich in deze industrie te lanceren. De resultaten zijn er: één maand na afloop van hun opleiding heeft meer dan de helft van de eerste afstudeerders een nieuwe baan gevonden, werd een meer gespecialiseerde opleiding aangevat of een eigen project gelanceerd.

Op dit moment heeft Becode een honderdtal studenten in opleiding, waarvan 75 in Brussel en 25 in Charleroi. Tegelijk opent er binnenkort een nieuwe campus in Genk. Uiteindelijk moet de school in de vier hoeken van België aanwezig zijn, zegt ceo Karen Boers, om het grootst mogelijke aantal kandidaten te helpen digitale competenties te ontwikkelen. ‘We hebben ons tot doel gesteld in alle grote Belgische steden aanwezig te zijn, maar om dat te realiseren zoeken we een gezond evenwicht tussen publieke en private financiering’, onderstreept Boers. ‘Een dergelijk partnership vinden wij meer dan logisch: wij ontwikkelen de profielen die gegeerd zijn in de privésector en we dragen bij aan de inspanningen van de overheid om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. We hebben die opdracht al aangevat met Telenet, Orange, 4Wings Foundation, Degroof-Petercam Foundation, het Digital Belgium Skills Fund en Bruxelles Formation, maar om onze Brusselse activiteiten te bestendigen en de nationale expansie verder te zetten willen we daarin vandaag de noodzakelijke volgende stap zetten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-03T11:08:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.