Microsoft en BeCode openen ai-school in België

Artificial intelligence security artificiële intelligentie beveiliging kunstmatige intelligentie

BeCode, Microsoft en vijf partners (Cronos Groep, Delaware, Faktion, KPMG en Xylos) lanceren samen de kunstmatige intelligentie (ai)-school in België om het tekort aan ai-profielen aan te pakken. De ambitie is om negen scholen in België te openen en 350 tot 500 mensen per jaar op te leiden. De organisaties zeggen dat dit de eerste ai-school in België is.

Om het nijpende tekort aan ai-experts aan te pakken, slaan BeCode, Microsoft en vijf stichtende partners - Cronos Groep, Delaware, Faktion, KPMG en Xylos - de handen in elkaar. Voor de eerste keer bundelen concurrenten uit de ict-branche de krachten om vacatures anders in te vullen dan de klassieke ‘afwerving’. De AI School verwelkomt in april al twintig studenten voor een trainingsprogramma van tien maanden. Kandidaten die zich willen inschrijven voor de nieuwe gratis school hebben geen voorafgaande kennis nodig.

De cursussen worden georganiseerd op de campus BeCentral in Brussel en gefaciliteerd door de stichtende partners. De studenten volgen een opleiding van zeven maanden in gegevensbeheer en kunstmatige intelligentie. Nadien vervolledigen ze hun theoretische opleiding met een stage van drie maanden. Deelname aan het programma is gratis.

Het recente onderzoek 'AI in Belgium' geeft aan dat driekwart van de Belgische bedrijven al eerste stappen in kunstmatige intelligentie heeft gezet. Anderzijds zeggen de Belgische bedrijfsleiders dat het moeilijk is om medewerkers met de juiste ai-vaardigheden aan te trekken. Dat remt innovatie af. Technologiefederatie Agoria heeft het aantal digitale vacatures geraamd op zestienduizend, terwijl ruim 23 procent van de jongeren in België werkloos is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-18T09:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.