Vraag naar it-trainingen stijgt sterk bij CTG

Sinds 2016 is de vraag naar it-gerelateerde trainingen bij CTG vervijfvoudigd. Opvallend: bedrijven sturen niet alleen hun it’ers op cursus, ook niet-technische medewerkers volgen vaker opleidingen om een basiskennis van it te krijgen.

Uit een rapport van de Oeso bleek onlangs dat weinig Belgen bijkomende opleidingen volgen. Gaat het om onze it-kennis, dan zijn we duidelijk wel gemotiveerd om opleidingen te volgen. ‘We hebben in 2018 de helft meer it-trainingen gegeven dan in 2017’, zegt Michaël Pilaeten, learning & development manager bij CTG. ‘In vergelijking met 2016 gaat het zelfs om een vervijfvoudiging. Bedrijven hechten duidelijk belang aan goed opgeleid personeel en investeren in hun it-vaardigheden.’

CTG trekt zijn aanbod dan ook stevig op. Vanaf 2019 biedt de it-dienstverlener meer dan 200 it-trainingen aan. Tot eind 2018 bood CTG bedrijven de keuze uit een tachtigtal it-trainingen. Die dekten de hele softwarecyclus af: van analyses en behoeftedocumentatie over het ontwikkelen en testen van software tot het beheer en onderhoud ervan.

It is meer en meer verweven met de dagelijkse business, de vaardigheden worden onontbeerlijk voor het functioneren op de werkvloer. Dat hebben bedrijven begrepen. Ze laten niet alleen hun it’ers zich permanent bijscholen. Ook hun andere medewerkers krijgen de kans dergelijke opleidingen te volgen.

‘Medewerkers die geen technisch profiel hebben, willen leren hoe Iitprocessen werken’, aldus Pilaeten. ‘It’ers volgen dan weer opleidingen om hun sociale vaardigheden, de zogenaamde soft skills, te verfijnen. Denk aan communicatie bij it-projecten of hoe je een brainstorm best aanpakt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-18T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.