Tata Consultancy lanceert GoIT-programma in België

Onderwijs

Tata Consultancy Services lanceert haar GoIT-programma in België. Het programma heeft tot doel de interesse van leerlingen van 10 tot 12 jaar in it en stem (science, technology, engineering en mathematics) te stimuleren.

Met GoIT leren leerkrachten van het basisonderwijs samen met vrijwillige TCS-medewerkers aan jongeren hoe ze met behulp van technologie nieuwe dingen kunnen creëren. Op deze manier vangen de kinderen een glimp van de it-wereld op. Om deze studenten te bereiken, ging TCS een partnerschap aan met het programma Design Your City van RHIZO, een non-profit-organisatie die onderwijsdiensten aanbiedt. Naast een kans voor Belgische leerlingen, kan België op deze manier ook inspelen op de bezorgdheid van Europa over het gebrek aan Belgische stem-studenten in de digitale economie.

Het programma is gestart in West-Vlaanderen, maar het is de bedoeling uit te breiden naar middelbare scholen in heel België. De eerste lerarenopleiding werd georganiseerd om de leerkrachten in staat te stellen GoIT in hun eigen klas te leiden. In totaal zullen dit jaar vijftien docenten en meer dan 290 leerlingen aan de eerste ronde van de workshops deelnemen.

Sinds TCS in 2009 zijn GoIT-programma in de VS lanceerde, hebben al ruim tienduizend studenten er aan meegedaan. Ruim negentig procent zei dat een carrière in it interessant zou kunnen zijn. Zeventig procent toonde na afloop van het programma een verhoogde interesse in stem. Na succesvolle Europese try-outs in Zweden en Duitsland, is nu dus België aan de beurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-14T10:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.