MobieTrain haalt 1,8 miljoen euro op

online leren

MobieTrain, een Genkse startup die software ontwikkelt voor mobile en micro-learning, heeft 1,8 miljoen euro opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij LRM en de mediagroep Concentra. Ook een aantal bestaande aandeelhouders en het management nemen deel aan de investeringsronde.

Met de app van MobieTrain kunnen bedrijven een persoonlijk leertraject opstellen voor hun medewerkers. Het platform laat toe om op een mobiele, gebruiksvriendelijke en effectieve manier nieuwe informatie verstrekken en kennis te delen en te vergroten. Het bedrijf wedt daarbij vooral op ‘microleren’, korte trajecten van vijf tot tien minuten die toegespitst zijn op mobiele medewerkers.

MobieTrain nam in 2018 deel aan Startupbootcamp Commerce Amsterdam, een acceleratorprogramma van drie maanden. Het won daarna de startupcompetitie van de hr-conferentie Unleash, die in 2018 eveneens in Amsterdam plaatsvond. Een deel van de kapitaalinjectie investeert MobieTrain in de opening van een kantoor in de Portugese hoofdstad Lissabon, waar een deel van de technische ontwikkeling gebeurt. Een zevental medewerkers neemt er binnenkort zijn intrek.

‘Het nieuwe kapitaal stelt ons in staat om de groei te versnellen’, zegt ceo Guy Van Neck. ‘Na een vliegende start met grote, belangrijke klanten in 2019 kunnen we met het nieuwe kapitaal onze inspanningen op het gebied van verkoop en marketing verder opvoeren. Onze groei plannen we in eerste instantie voor onze thuismarkt, maar we hebben ook een commercieel, buitenlands partnernetwerk gebouwd. Daar willen we nu verder mee werken. We hebben een twintigtal betalende klanten in dertien landen. Voor onze volgende stap kijken we met veel aandacht naar Noordwest-Europa.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-13T10:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.