Signpost haalt nieuwe investeerders aan boord

student laptop onderwijs

Signpost, het Belgische platform voor digitale leeroplossingen, heeft een resem nieuwe investeerders aangetrokken. Het bedrijf zegt snel te willen groeien tot een volwaardige Europese speler.

Om de kapitaalronde in goede banen te leiden, wordt een nieuwe holding (Signpost NV) opgericht. Een groep van investeerders rond Steven Buyse (managing partner CVC) en Stefan Tournoy (oprichter Vente Exclusive, VeePee) nemen daarin een minderheidsparticipatie. Andere namen zijn Xavier Dewulf (G&V Energy Group), Frederic Van den Weghe (AMAVI Capital) en Janwillem Naesens (MP Droia). De huidige vennoten, waaronder ceo Arne Vandendriessche, blijven aan boord. Hoeveel de nieuwe investeerders op tafel leggen, is niet meegedeeld.

Signpost is sinds enkele jaren aan een stevige groeispurt bezig. Van een omzet van 7,3 miljoen euro in 2016 ging het naar 25 miljoen vorig jaar. Het personeelsbestand groeide in aan van acht mensen in 2013 naar 75 vandaag. Voor dit jaar wil het bedrijf die groei minstens aan hetzelfde tempo doorzetten.

Signpost stelt onder meer notebooks ter beschikking voor middelbare-schoolleerlingen. Voor het schooljaar 2020-2021 werkt het daarvoor met 235 scholen samen. Het voorziet de toestellen met de juiste software, garantie en reparatiedienst. Het bedrijf onderhoudt zo bijna honderd duizend laptops in het secundair en hoger onderwijs. Daarnaast heeft het ook Academic Software in portefeuille, een platform waarbij leerlingen en docenten via een abonnementsformule over software kunnen beschikken. Zowat 350.000 mensen uit België, Frankrijk en Spanje maken er gebruik van. Het bedrijf is ook begonnen met het digitaliseren van studieboeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-13T09:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.