ASML leidt honderden euv-ingenieurs op

ASML gaat de volgende generatie ontwikkelaars op het gebied van extreme ultraviolet straling (euv) opleiden. Op Taiwan, waar ASML's grootste klanten zitten, is een nieuw trainingscentrum geopend dat jaarlijks 360 euv-ontwikkelaars moet klaarstomen. ASML werkt aan nieuwe machines op basis van lithografiesystemen waarmee chips met nog kleinere details zijn te produceren.

Het EUV Technology Training Center in de Taiwanese stad Tainan krijgt euv-machinemodules waarmee de ingenieurs in de praktijk kunnen oefenen. Volgens ASML duurt het anderhalf jaar om een 'volwassen' ingenieur op te leiden die onafhankelijk kan werken. Door Covid-19 is het lastiger geworden ingenieurs uit Azië op de hoofdvestiging in Veldhoven op te leiden. Daarom is gekozen voor een locatie in Taiwan dicht bij de klanten. ASML heeft een soortgelijk trainingscentrum in Zuid-Korea.

In de buurt van het nieuwe centrum zit ook de belangrijkste afnemer, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Deze TSMC is 's werelds grootste fabrikant van halfgeleiders die naar het ontwerp van anderen worden gemaakt.

Prototype

In 2010 was TSMC ook de eerste afnemer van ASML's prototype van een euv-systeem. Daarmee begon een nieuw tijdperk op gebied van lithografie.

ASML wordt gezien als een van 's werelds belangrijkste techbedrijven. De onderneming uit Veldhoven staat achtste op de ranglijst die het Britse adviesbureau FutureBrand elke twee jaar opstelt van de meest toekomstbestendige ondernemingen. Als uitgangspunt werd de top 100 van meest waardevolle ondernemingen (naar marktkapitalisatie) genomen die PwC ieder jaar samenstelt. Bij The FutureBrand Index is Apple koploper. Nummer drie is Samsung, terwijl Nvidia vijfde is. Andere hoog genoteerde techbedrijven zijn Microsoft (7), PayPal (9) en Netflix (10).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-24T09:32:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.