Ethias en NRB schenken scholen gereviseerde laptops

jongeren

Laptops van Ethias die ‘end of life’ zijn, krijgen een tweede leven in het onderwijs. De verzekeringsmaatschappij werkt daarvoor samen met Digital For Youth, een organisatie die alle jongeren in België toegang tot ict wil bieden.

Ethias schenkt nog voor het eind van het jaar 175 laptops die niet meer aangepast zijn aan de noden van de onderneming. Hiermee vult het een dringende behoefte in, die voortkomt uit de precaire situatie waarin veel schoolgaande jongeren zich bevinden.

‘Sinds de verstrenging van de corona-maatregelen in België, zijn er opnieuw veel jongeren die geconfronteerd worden met het gebrek aan digitale toegang’, zegt Jon Lambrecht, coördinator van Digital for Youth. ‘Hierdoor lopen zij een hoger risico op sociale isolatie of schoolse achterstand.’

Voor Ethias stopt het niet bij een eenmalige actie. De samenwerking met Digital For Youth, dat de apparaten gebruiksklaar maakt en verdeelt, is er een van de lange termijn. Vanaf nu zullen alle afgeschreven Ethias-laptops aan deze organisatie geschonken worden. De NRB Groep, de ict-dochter van Ethias, zal alvast bijna honderd gereviseerde laptops uit de eigen voorraad toevoegen.

Heisa

Ook de overheid heeft een programma opgezet om zo snel mogelijk leerlingen uit het middelbaar van laptops te voorzien, maar daar was eerder deze week heisa over. Verschillende scholen hebben hun aanvraag voor de machines ingetrokken toen bleek dat ze een soort ‘voorschot’ waren op hun digitaliseringsbudget van 2021.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-17T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.