19 biedt gratis codeeropleiding in Brussel

19, het jongerenplatform dat deel uitmaakt van het internationale netwerk 42, biedt jaarlijks driehonderd 18-plussers de kans om developer te worden. De cursussen zijn gratis en bieden specialisaties in kunstmatige intelligentie, cybersecurity en gaming.

19 biedt gratis toegang tot een coderingplatform voor personen van 18 jaar of ouder. Het is een zelfsturende studie (zonder leraars maar met begeleiding) die gemiddeld twee tot vijf jaar loopt. Daarnaast is er ook begeleiding mogelijk in de nieuwe lokalen van 19, gesitueerd in de gebouwen van het Brusselse Centraal Station.

Na het basisprogramma, dat via modules verloopt, is er de mogelijkheid te specialiseren in ai, cybersecurity en gaming. Er is geen voorgaande ict-kennis vereist en de deelnemers kiezen zelf wanneer ze inloggen op het platform, dat 24/7 beschikbaar is. Naast toegang tot het platform en begeleiding, biedt 19 ook ondersteuning bij het zoeken naar stages als deel van het programma.

De organisatie 19 maakt deel uit van het internationale netwerk 42, dat weer bestaat uit 33 campussen in 22 landen, en werd in 2013 opgericht op initiatief van de Franse ondernemer Xavier Niel die bekend werd met de mobiele operator Free.

Volgens een recente studie van Agoria kwampte België in 2020 met een tekort aan 30.000 digitale profielen, en studeert nog geen twee procent van de Belgische jongeren af als digital expert.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-01T11:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.