19 biedt gratis codeeropleiding in Brussel

19, het jongerenplatform dat deel uitmaakt van het internationale netwerk 42, biedt jaarlijks driehonderd 18-plussers de kans om developer te worden. De cursussen zijn gratis en bieden specialisaties in kunstmatige intelligentie, cybersecurity en gaming.

19 biedt gratis toegang tot een coderingplatform voor personen van 18 jaar of ouder. Het is een zelfsturende studie (zonder leraars maar met begeleiding) die gemiddeld twee tot vijf jaar loopt. Daarnaast is er ook begeleiding mogelijk in de nieuwe lokalen van 19, gesitueerd in de gebouwen van het Brusselse Centraal Station.

Na het basisprogramma, dat via modules verloopt, is er de mogelijkheid te specialiseren in ai, cybersecurity en gaming. Er is geen voorgaande ict-kennis vereist en de deelnemers kiezen zelf wanneer ze inloggen op het platform, dat 24/7 beschikbaar is. Naast toegang tot het platform en begeleiding, biedt 19 ook ondersteuning bij het zoeken naar stages als deel van het programma.

De organisatie 19 maakt deel uit van het internationale netwerk 42, dat weer bestaat uit 33 campussen in 22 landen, en werd in 2013 opgericht op initiatief van de Franse ondernemer Xavier Niel die bekend werd met de mobiele operator Free.

Volgens een recente studie van Agoria kwampte België in 2020 met een tekort aan 30.000 digitale profielen, en studeert nog geen twee procent van de Belgische jongeren af als digital expert.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-01T11:18:00.000Z Frederic Petitjean