Proximus probeert voet tussen schooldeur te krijgen

student laptop onderwijs

Telecomoperator Proximus wil tegen 2023 alle middelbare scholen in België de kans geven om bij hen een glasvezellijn af te nemen. Het bedrijf heeft een alliantie opgezet met Signpost, dat pc’s, laptops en software aan scholen levert.

Proximus en Signpost ondertekenen vandaag een strategische alliantie. Ze concretiseren daarmee hun ambitie om samen ‘een end-to-end-oplossing uit te werken doorheen alle lagen van de digitale onderwijsomgeving, van beveiligde internettoegang en wifi, over hardware en software, tot digitale content en een professionele ict-helpdesk’, zo klinkt het in een mededeling.

Proximus van zijn kant heeft beslist om scholen primair met fiber uit te rusten. Binnen twee jaar, tegen 2023, moeten zowat alle Belgische scholen de kans krijgen om een glasvezelverbinding af te nemen. Proximus trekt daar bijkomend tien miljoen euro voor uit. 

Daarmee schiet Proximus volop onder de duiven van Telenet, zeker in Vlaanderen. Telenet had tot eind vorig jaar een raamovereenkomst met de Vlaamse overheid voor het leveren van internetverbindingen, onder de naam Schoolnet. Na de zomer zou dat contract opnieuw vergund worden. 

Het project gaat ook verder dan connectiviteit alleen en daar komt Signpost op de proppen, dat verschillende services wil aanbieden. Connect for Schools bijvoorbeeld is een ‘netwerkomgeving-as-a-service’, die alle zorgen van de scholen op het vlak van ict moet wegnemen. Signpost ziet er bijvoorbeeld op toe dat wifi-netwerken, routers en firewalls correct functioneren en goed beveiligd zijn en biedt technische support. Connect for Teachers laat scholen dan weer toe hun leerkrachten te belonen met een korting op telecomproducten die ze thuis gebruiken. De oplossing DigiPack ten slotte voorziet een laptop voor alle leerkrachten en leerlingen, met de juiste software en connectiviteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-11T09:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.