MobieTrain haalt nog eens vier miljoen op

Het Genkse mobiele microlearningplatform MobieTrain heeft vier miljoen euro opgehaald in een investeringsronde onder leiding van het Brits-Belgische Force Over Mass Capital. Ook LRM en de familie Baert (uitgeverij Concentra) - twee investeerders van het eerste uur - namen deel.

MobieTrain is opgericht in 2015 door ceo Guy Van Neck en (medeoprichters) Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven. Met de software kunnen bedrijven een persoonlijk leertraject opstellen voor hun medewerkers. Het platform kan op een gebruiksvriendelijke manier nieuwe informatie verstrekken. Het bedrijf wedt daarbij vooral op ‘microleren’, korte trajecten van vijf tot tien minuten toegespitst op mobiele medewerkers.

MobieTrain slaagde er in 2020 in zijn omzet te verviervoudigen en het klantenbestand te verdubbelen. Onder meer de Stad Antwerpen, Atlas Copco, Decathlon, Deloitte en Proximus werken nu met de app. Ook in Nederland gingen enkele grote overheidsorganisaties zoals Politie Nederland en de Gemeente Rotterdam aan de slag met MobieTrain. Het platform heeft inmiddels bijna honderdduizend gebruikers in meer dan twintig landen.

Met de nieuwe kapitaalronde trekt de scale-up de nodige middelen aan om internationaal voort te groeien. Daartoe ontwikkelt het ook partnerships, zoals recent met de hr-software SAP SuccessFactors en met Goodhabitz, dat online opleidingen aanbiedt. SAP nam MobieTrain al op in zijn SAP Store, wat voor het Genkse bedrijf de deur nog verder openzet naar het buitenland. De helft van de omzet komt nu al van buiten België. 

In het Midden-Oosten doen onder meer Emirates Post en EFS Facility Services een beroep op MobieTrain, en internationaal werken retailers als Diesel en Hästens met de app. De nieuwe kapitaalronde moet helpen om de sterke groei te consolideren en het team dit jaar uit te breiden naar een veertigtal medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-12T11:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.