Brusselse jongeren krijgen opleiding tot cyberexpert

Cybersecurity-educatie

Microsoft en MolenGeek ontwikkelen een opleidingsprogramma rond cybersecurity voor Brusselse jongeren. Beide partijen zoeken nog partners voor het project.

Werkgevers in alle lagen van de samenleving hebben het moeilijk het nodige cyber- en digitaal talent aan te trekken. Om die reden hebben Microsoft en MolenGeek de handen ineen geslagen om in een eerste fase 150 jongeren op te leiden. Dit door middel van een specifiek trainingsprogramma dat deze vaardigheden op vlak van cybersecurity ook ontsluit in een ondervertegenwoordigde gemeenschap.

In november vorig jaar lanceerde Microsoft zijn meerjarige investeringsprogramma Digital AmBEtion, dat de digitale transformatie van de private en openbare sector in België moet versnellen. De hoeksteen van dat plan is een lokale datacenterregio. Maar het programma ging altijd om meer dan de onderliggende digitale infrastructuur. Met het plan wil Microsoft innoveren, vertrouwen opbouwen door middel van geavanceerde databeveiliging en -privacy en de noodzakelijke vaardigheden bij alle werknemers in België opkrikken.

Talentvijver

Door samen te werken met MolenGeek bij het creëren van een trainingsprogramma op vlak van cybersecurity, maakt Microsoft naar eigen zeggen zijn ambities binnen Digital AmBEtion concreet. ‘Met MolenGeek hebben we nu een partner gevonden die ons toelaat om iedereen mee te trekken in dat verhaal. We brengen hiermee cruciale vaardigheden naar een gemeenschap die het al langer moeilijk heeft om gelijke tred te houden met het hoge tempo van de technologische innovatie. In een klap brengen we nieuwe kansen naar deze mensen én vergroten we de talentvijver voor werkgevers die op zoek zijn naar de juiste mensen om hun organisatie doorheen deze transitie te loodsen', zegt Didier Ongena, general manager van Microsoft Belux.

MolenGeek zal in samenwerking met Microsoft een trainings- en certificatieprogramma ontwikkelen rond het thema van cybersecurity. Zowel Microsoft als MolenGeek roepen alle mogelijke partners op om te participeren in dit project.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-22T11:30:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.