Daimler verlengt contract T-Systems opnieuw

Autofabrikant Daimler zet de samenwerking met it-partner T-Systems voort. De verlengingsdeal heeft een waarde van honderden miljoenen euro. T-Systems blijft de komende jaren verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de mainframes en de belangrijkste it-applicaties. Ook zorgt de Duitse automatiseerder en dochter van Deutsche Telekom voor de verbindingen van het ‘connected car’-platform van Daimler.

T-Systems gaat de mainframes van Daimler moderniseren. De twee partners willen verder meer standaardsoftware invoeren in de productie- en distributieomgevingen. Ook wil Daimler op een flexibele manier it-diensten, waar op dat moment behoefte aan is, kunnen afnemen.

Daarnaast verbindt T-Systems momenteel ruim twee miljoen voertuigen via Daimlers gesloten connected car-platform. Het bedrijf blijft ook verantwoordelijk voor de operatie van de bestaande ‘Mercedes me connect’-services voor de komende generatie voertuigen. Deze diensten omvatten live verkeersinformatie, noodoproepen, besturing op afstand, infotainment-apps, zoals internetradio en zoekfuncties voor hotels en parkeerplaatsen.

In aanvulling daarop ontwikkelt T-Systems samen met Daimler een upgrade-oplossing voor bestaande Mercedes-Benz-voertuigen. Daarmee kunnen klanten verbinding maken met de digitale wereld door het retrofitten van een Bluetooth-adapter en het downloaden van de bijbehorende app. De 'Mercedes me' Bluetooth-adapter is sinds de lente van 2016 op de markt.

Debis

De relatie met Daimler gaat in ieder geval terug tot maart 2000. Toen kondigde de autogigant aan zijn it-dochter Debis Systemhaus te willen verkopen aan Deutsche Telekom. Die smeedde een jaar later Debis, dat ook in Nederland actief was, met zijn eigen it-divisies aaneen tot T-Systems. Het ict-concern is vandaag de dag actief in meer dan twintig landen en telt 46.000 werknemers. In 2015 boekte T-Systems een omzet van circa 7,1 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-26T10:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.