Belfius tekent nieuw contract met Kyndryl

Belfius heeft het contract met Kyndryl met drie jaar verlengd. De Belgische bank- en verzekeringsgroep en de infrastructuurdienstverlener (voorheen onderdeel van IBM) werken al ruim tien jaar samen. In het kader van de nieuwe overeenkomst gaat Kyndryl een nieuwe werkplekomgeving inrichten en nieuwe clouddiensten ondersteunen vanuit een hybride architectuur. De exacte waarde van het miljoenencontract is niet bekend gemaakt.

In het nieuwe model is Kyndryl verantwoordelijk voor een resilient operationeel beheer en biedt het private infrastructuur platforms-as-a-service, zoals het mainframe en gedistribueerde servers. Het betreft diensten voor het datacenter, het lan (local area network) en de beveiliging van de it-omgeving van Belfius. Daarnaast zal Kyndryl een nieuw werkplekplatform uitrollen.

Ook vindt er een moderniseringsslag plaats van de on-premises technologieplatformen van Belfius. Met als doel een echte hybride architectuur en integratie met clouddiensten te realiseren. Naast het transformeren van de bedrijfskritische mainframesystemen zal Kyndryl de duurzaamheidsprioriteiten van het financiële concern ondersteunen door de koolstofemissies binnen zijn it-voetafdruk helpen te verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-15T14:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.