André Vanden Camp nieuwe topman NRB

De Waalse integrator NRB heeft André Vanden Camp aangeduid als de nieuwe afgevaardigde bestuurder. Hij moet het eind vorig jaar goedgekeurde strategisch plan uitwerken dat gericht is op meer klantentevredenheid.

Eind vorig jaar kondigde André Vanden Camp nog aan dat hij op rust ging maar toch nog een adviserende rol wilde spelen. Die rust is dus voor later. Hij wordt de nieuwe topman van NRB en vervangt Henri Thonnart die vorig jaar Pascal Laffineur als ceo opvolgde.

Vanden Camp studeerde computerwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel. Hij heeft heel z’n loopbaan in de bank- en verzekeringssector gewerkt. Zo werkte hij ruim zestien jaar bij de ING, waar hij het schopte tot managing director. Eind 2009 trok hij naar de Dexia Group als chief operating officer om dan in de lente van 2012 aan de slag te gaan bij AXA verzekeringen. Ook daar was Vanden Camp cto en lid van het executive committee. Sinds 2018 was hij er deputy group chief information officer.

NRB telt 3.300 werknemers goed voor een omzet van ruim 502 miljoen euro. Vorig jaar won het tot ieders verrassing samen met Orange het Brusselse Iris-contract. Dat zou volgens Orange goed zijn voor 1,8 miljard euro verspreid over zeven jaar. Recent sleepte het ook een 5G-licentie in de wacht en wil het zich net zoals Cegeka-dochter Citymesh toeleggen op private 5G-oplossingen voor bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-24T11:40:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.