Cipal werft 250e vennoot

Dit artikel delen:

De algemene vergadering van de intercommunale Cipal, met hoofdzetel in Geel, heeft de toetreding goedgekeurd van de stad Izegem, meteen de tweehonderdvijftigste vennoot.

De intercommunale noemt de toetreding 'een duidelijk signaal' dat lokale besturen best samenwerken om de uitdagingen aan te gaan die met de digitale transitie van de overheid gepaard gaan.

Aan de dienstverlening van Cipal is de voorbije jaren dan ook duchtig gesleuteld en geschaafd. ‘Onze organisatie heeft zich op een paar jaar tijd van softwareontwikkelaar omgevormd tot een ondersteuningscentrum inzake het lokale e-government’, zegt algemeen directeur Nico Cras. ‘De focus van de intercommunale ligt nu duidelijk op het begeleiden van de lokale besturen in hun digitale transformatie.’

De uitdagingen voor de lokale besturen voor de komende jaren zijn duidelijk: de samensmelting van de gemeente en het OCMW, fusies tussen gemeenten, de groeiende digitalisering onder impuls van het Vlaamse programma Vlaanderen Radicaal Digitaal.

‘Dat er nood is aan extra inhoudelijke begeleiding, valt duidelijk af te leiden uit de vele vragen in de richting van onze intercommunale’, aldus Cras. ‘Zo zijn we zeer actief op het vlak van het begeleiden van samenwerking tussen besturen en het werken aan een klantgerichte dienstverlening. Een ander heet hangijzer is de komende Europese richtlijn inzake informatieveiligheid. Niet voldoen aan de toekomstige richtlijnen kan zware juridische en financiële consequenties hebben voor een lokaal bestuur. De vraag naar inhoudelijke begeleiding op dit vlak is enorm.’

Cipal-voorzitter Walter Schroons mocht naast Izegem trouwens ook de toetreding aankondigen van nog vijf nieuwe vennoten: de gemeenten Staden, Lichtervelde, Hooglede en Moorslede. Daarnaast trad ook de opdrachthoudende vereniging Ivarem toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-12T11:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.