Deventit helpt Brugge aan erfgoedportaal

Dit artikel delen:

Brugge heeft een erfgoedportaal in gebruik genomen. Ruim 390.000 Brugse erfgoedstukken kunnen momenteel op Erfgoedbrugge.be via één muisklik doorzocht worden. Het gaat om onder andere schilderijen, sculpturen, middeleeuwse handschriften, foto’s, kaarten, archeologische vondsten en historische kranten. Het Erfgoedportaal is gerealiseerd door softwarebedrijf Deventit, een specialist in collectiebeheer en portaalbouw uit Bunschoten.

Op Erfgoedbrugge.be kunnen verschillende collecties tegelijkertijd verkend worden: die van Musea Brugge, Beeldbank Brugge, Kaart en Huis, Magis, de historische krantencollectie en de collectie middeleeuwse handschriften van de Openbare Bibliotheek Brugge, de virtuele leeszaal van het Stadsarchief en het Guido Gezellearchief. Uiteindelijk wordt het de virtuele verzamelplek voor zestiende erfgoedcollecties van deze Vlaamse stad met zijn beroemd historisch centrum.

De basis van de portaaloplossing wordt gevormd door het softwarepakket Atlantis van Deventit uit het Utrechtse Bunschoten. De software is in eigen beheer is ontwikkeld en geschikt voor gebruik door bibliotheken, musea, archieven en andere instellingen die grote collecties makkelijk online toegankelijk willen maken. Voor Brugge heeft Deventit de Atlantis-applicatie zodanig ingericht dat de erfgoedinformatie beschikbaar is voor de, onder toeristen populaire, App Xplore Bruges. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-23T09:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.