Centrum voor Cybersecurity wil phishing uitroeien

Dit artikel delen:
Hacker

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) richt de pijlen op phishing-mails. Het centrum gaat alle webadressen verzamelen die voor zulke mails aangewend worden en, als de links kwaadaardig zijn, de bijhorende sites laten blokkeren. Dat schrijft De Tijd.

In ons land zijn er bijna tienduizend gevallen van internetfraude per jaar en phishingmails spelen daar een grote rol in. Het CCB werkt daarom aan een initiatief waar internetsurfers verdachte links kunnen melden. Die links zullen gescreend worden en als blijkt dat de website in kwestie kwaadaardige bedoelingen heeft, zal de overheid die laten blokkeren door de webbrowsers Safari, Internet Explorer, Chrome en Firefox. Op die manier wordt vermeden dat verdachte sites maandenlang nieuwe slachtoffers maken.

De website wordt nu al gebruikt door cyberexperts van de federale overheid. Zij stuurden het voorbije jaar al meer dan 52.000 verdachte links door.

Het melden van de sites kan door de verdachte mails te forwarden naar een speciaal mailadres van het CCB. Alle links en bijlages gaan dan onder de loep. Een gelijkaardig systeem bestaat al in Frankrijk, waar het succesvol is. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-07T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.